Debatt på Prolympiaskolan

Idag tisdag 14:e september var vi inbjudna till Prolympiaskolan för att presentera partiet för eleverna inför skolvalet.

Det här var mer en satsning inför framtiden än för att nå en massa väljare, så möjligheten att få presentera Piratpartiet för fem olika klasser (tre dragningar) var välkommen. Eleverna ställde inte särskillt många frågor vid själva presentationen, men vid själva debatten efteråt där vi stod mot MUF och SSU var det faktiskt rätt gott om frågor.

Gensvaret var gott och applåderna ljöd, så jag tror att Ung Pirat skulle kunna värva rätt bra på Prolympia, och vi borde få ett riktigt bra resultat därifrån på torsdagens skolval.

Debattklimatet var dock rätt bra och “tyvärr” avhöll sig både SSU och MUF från att angripa oss för att vi var ett enfrågeparti. Det hade varit så roligt att påpeka att medan vi då ställer upp i riksdagen med ett väldigt fåtal frågor, så stod det representanter där som hade fullständiga partiprogram, men som inte överhuvudtaget ställer upp i valet.

Det är ju ganska mycket falsk marknadsföring när de andra partierna skickar ungdomsförbunden till skolor för att säga “rösta på oss“, när ungdomsförbunden har helt annorlunda partiprogram och prioriteringar än vad moderpartierna har. Så eleverna läser SSU:s program och röstar sedan på socialdemokraterna i valet, helt ovetande om att det är en fullständigt annorlunda politik som förs.

Men dagens resultat var bra och ger potential för framtiden.

Mvh

/J-O

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>