God Jul på er alla pirater

Nu när året börjar närma sig sitt slut och utetemperaturen är sådan att man överväger att beställa hem mat via internet istället för att själv gå och handla skulle jag vilja önska alla Piratpartister i Sundsvall en riktigt god jul och ett gott nytt år.
Tyvärr ser det inte ut som att det nya året erbjuder något uppehåll i den strida ström av övervakningslagar som nöter bort de sista resterna av rättssäkerhet och skydd för den personliga integriteten.

2011 lär dock bli ett intressant år. Vi kommer att få se hur farsen med wikileaks utspelar sig, där världens politiker kommer att hämnas på en tryckfrihetsorganisation genom att korsfästa deras talesman.

USA talar om att sätta dit Assange för “spioneri”, hur man nu får till den saken. Han är talesperson för en organisation som fått ta emot läckt information, om man är spion för att man tar emot hemliga uppgifter, I så fall är det konstigt att inte högvis av ansvariga utgivare för tidningar redan sitter i fängelse. Framförallt borde man även fängsla ansvariga för de tidningar som nu publicerade uppgifterna.

Grundproblemet är att en hög med politiker ljuger sina befolkningar rakt upp i ansiktet och bryter mot sina egna länders lagar, och när de avslöjas med detta så blir det lite skämmigt och man vill hämnas. Tyvärr är media lite väl fega och väljer att rapportera mer om den hemska läckan än om det faktiska innehållet.

Men att kalla en organisation, som avslöjar för befolkningen vad deras folkvalda gör i deras namn, för terrorister är fel på så många sätt. När det är ett hot mot yttrandefriheten att säga fel saker så är yttrandefriheten redan trasig!

Piratfika

Dagens Piratfika var årets sista, det blir alltså inget fika tordag. 30:e december.
Nästa gång vi träffas blir 13:e Januari, och då byter vi plats till Barista.

Ikväll var det än en gång nästan omöjligt att få ett bord på det vanliga stället, så vi gör nu slag i saken och byter lokal nu när det ändå blir nytt år.

Så under 2011 kör vi alltså Piratfika torsdagar jämna veckor, klockan 19 på Barista

Mvh

/Jan-Olof Flink, Kommunledare Piratpartiet Sundsvall

2011-01-04: Det här gick ut som ett medlemsbrev den 16:e december, jag ber om ursäkt om det sena upplägget på bloggen. /Björn

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>